O Udruzi

logo mali tamni

Adresa: Savska cesta 41/VII, Zagreb

OIB: 32787730056
Žiro račun: 2360000-1101235488
telefon: 01/6311-550
fax: 01/6176-659
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske najznačajnija je udruga u djelatnosti zdravstva s šezdesetogodišnjom tradicijom, te je nastavak povijesnog slijeda udruživanja subjekata u zdravstvenoj djelatnosti čiji počeci sežu od 1952. godine. U svojem članstvu okuplja gotovo sve javne zdravstvene ustanove, kao i znatan broj privatnih. Članice ove Udruge, osim u tijelima Udruge (Skupština, Predsjedništvo, Nadzorni odbor) posebno djeluju unutar stručnih društava oblikovanih prema profilu zdravstvenih ustanova. To su Stručno društvo bolnica, Stručno društvo domova zdravlja, Stručno društvo zavoda za javno zdravstvo, Stručno društvo zavoda za hitnu medicinu, Stručno društvo ljekarni i Stručno društvo poliklinika. Stručna društva Udruge redovno održavaju sastanke na kojima se obrađuju aktualne teme iz domene poslovanja tih zdravstvenih ustanova, utjecaja pravno-regulatornog okvira na njih, te pitanja ugovornog odnosa s HZZO-om.

Udruga svojim članicama pruža svakodnevnu pravnu i ekonomsku podršku, zastupanje ustanova kroz radna tijela u Ministarstvu zdravlja i HZZO-a, lobiranje prema zdravstvenoj administraciji, mogućnost izrade usporedne analize kretanja ključnih pokazatelja poslovanja (prihoda, rashoda, financijskog rezultata, obveza, potraživanja i dr.) zdravstvenih ustanova s prosjekom pokazatelja usporedivih ustanova grupacije (KAIP).

Udruga svakodnevno obavještava svoje članice putem e-maila o svim aktivnostima tijela i uprave Udruge, izmjenama zakonske regulative, uvjetima financijskog poslovanja i drugim aktualnostima vezanim uz zdravstvo, te nudi mogućnost pregled tekućih objava u tisku vezanih uz zdravstvo putem mobilne aplikacije (Viber).

______

Predsjednik Udruge: 

prof.dr.sc. Goran Roić, dr.med.

Direktor Udruge:

Dražen Jurković. dr.med.

Predsjednica Nadzornog odbora:

prof.dr.sc. Vesna Šendula-Jengić, prim.dr.med.

Stručna društva Udruge

Predsjednik Stručnog društva bolnica: 

prof.dr.sc. Alen Ružić, dr.med.

Predsjednik Stručnog društva domova zdravlja:

Marko Rađa, prim.dr.med.

Predsjednik Stručnog društva zavoda za javno zdravstvo: 

prof.prim.dr.sc. Branko Kolarić, dr.med.

Predsjednik Stručnog društva zavoda za hitnu medicinu: 

Krešimir Božić, dipl.iur.

Predsjednica Stručnog društva ljekarni:

Snježana Skukan, mag.pharm.

 


logo postranicaDnevno ažuriramo portal Udruge informacijama o aktivnostima Udruge i aktualnostima vezanim uz zdravstvo.

Tijekom posljednje dvije godine, Udruga je posebnu pažnju posvetila reviziji cijena zdravstvenih usluga (DTS i DTP) čiju je korekciju, prema prijedlogu članica Udruge, i ostvarila. Također, s obzirom na novi model ugovaranja bolničke zdravstvene zaštite, Udruga je za svoje članice provela edukaciju iz šifriranja i kodiranja DTS-a, što je uvelike utjecalo na prihodnu stranu tih zdravstvenih ustanova.

U okviru svojih redovnih djelatnosti, pravna služba Udruge pruža usluge izrade ili korekcije pravnih akata zdravstvenih ustanova, pravnu asistenciju pri donošenju odluka upravnog vijeća, te interpretaciju izmjena pravnih propisa iz djelatnosti zdravstva i onih koji imaju utjecaj na uvjete poslovanja zdravstvenih ustanova.

Također, Udruga je član pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske u procesu kolektivnog pregovaranja u sustavu zdravstva i zdravstvenog osiguranja, te kroz to tijelo artikulira prijedloge svojih članica koji su uvaženi u netom završenom kolektivnom pregovaranju.

Udruga već preko 40 godina održava savjetovanja i simpozije dva do tri puta godišnje koja okupljaju najznačajnije sudionike u sustavu zdravstva Hrvatske. Članice Udruge ostvaruju značajne popuste na sudjelovanje na svim savjetovanjima, simpozijima i seminarima u organizaciji i suorganizaciji Udruge.

Udruga je ove godine započela i s izuzetno aktualnim programom jednogodišnje edukacije ''Menadžment u zdravstvu'' certificirane od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a u predstojećem razdoblju održati će Seminar i radionicu na temu pripreme projekata, izrade projektne dokumentacije i prijave na natječaj za financiranje iz sredstava EU.


Ispis