07.07.2022.

[NAJAVA] 4. međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane „Jedno zdravlje“

Zadovoljstvo nam je obavijestiti da će se

4. međunarodni kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane „Jedno zdravlje“

održati u hibridnom obliku u Hotelu Lacroma, Dubrovnik

od 9. do 12. studenoga 2022.

Kongres organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Hrvatsko mjeriteljsko društvo i Mreža za kontrolu kvalitete i sigurnosti hrane Jugoistočne Europe (SEEN-FSQC) te će se održati pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH, Ministarstva poljoprivrede RH, Ministarstva turizma i sporta RH, Grada Zagreba, kao i Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Hrvatske akreditacijske agencije, Državnog zavoda za mjeriteljstvo, Hrvatske gospodarske komore te Sveučilišta u Zagrebu.

Suorganizatori kongresa su Agronomski fakultet i Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica te Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Sigurnost i kvaliteta hrane, utvrđivanje izvornosti, zemljopisnog porijekla, patvorenosti hrane te njenog utjecaja na zdravlje potrošača, kao i utjecaj klimatskih promjena na uzgoj i kvalitetu, teme su od presudnog značaja te predstavljaju ključnu zajedničku odgovornost svih uključenih u lanac proizvodnje hrane od države, proizvođača, distributera, struke i potrošača, ali i medija koji su odgovorni za informiranje javnosti o aktualnim temama. S obzirom da je naša zajednička zadaća zaštititi i unaprijediti zdravlje ljudi, organiziranjem kongresa želja nam je nastaviti podizati svijest o ovoj važnoj tematici i u krugu struke.


Teme ovogodišnjeg kongresa su kako slijedi:

Sigurnost i kvaliteta hrane
Hrana, prehrana i zdravlje

Klimatske promjene

Novi trendovi potrošnje

Kemijske smjese i kontaminanti

Nova hrana i tehnologije

Funkcionalna hrana

Stavovi potrošača

Percepcija rizika i upravljanje rizikom


Službeni kontakt kongresa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sve informacije i novosti pratite na službenoj web stranici: www.foodsq.eu/hr.