22.09.2022.

Posljednji pozdrav: Mile Klepo, dipl.iur., 1935.-2022.

S dubokom tugom javljamo da je 18. rujna 2022. godine, u 87. godini preminuo gospodin Mile Klepo, dipl.iur., dugogodišnji ravnatelj Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske u mirovini.

Gospodin Mile Klepo, dipl.iur., rođen je 19. listopada 1935. godine, u mjestu Razvođe u općini Promina, Šibensko-kninska županija.  

Pravni fakultet završio je 1961. godine te se iste godine zaposlio na Kotarskom sudu u Gospiću. Nakon toga, od 1965. godine radio je u Općinskom sudu u Otočcu te u Komunalnom zavodu za socijalno osiguranje u Gospiću. S radom u Zajednici zdravstvenih ustanova Hrvatske, pravnoj prednici današnje Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, započeo je 1972. godine, kao samostalni pravni savjetnik. Godine 1999. izabran je za ravnatelja Udruge poslodavaca u zdravstvu te je tu dužnost obavljao sve do svog umirovljenja u veljači 2015. godine, ostavljajući iza sebe niz uspješnih projekata, konferencija i zdravstvenih savjetovanja o aktualnim pitanjima hrvatskog zdravstva te dobru suradnju sa zdravstvenim ustanovama i  zdravstvenom administracijom.

Gospodin Mile Klepo, dipl.iur., bio je vrstan pravnik s velikim iskustvom i znanjem u zdravstvenoj regulativi, kao i dinamična osoba iznimne radne etike i nepresušne energije te entuzijazma u svemu što je radio i čemu se posvetio, a to je – gotovo cijeli njegov radni vijek, odnosno pune 42 godine – bilo na dobrobit javnog zdravstva Republike Hrvatske i javnozdravstvenih ustanova, po čemu će ostati upamćen i poštovan.

Dragi naš Mile, počivao u miru Božjem.