28.06.2021.

Hrvatsko zdravstvo može i mora bolje - projekt “Zdravstvena ekonomija je nova ekonomija”

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske partner je projekta “Zdravstvena ekonomija je nova ekonomija”, u organizaciji LMHS-a, postdiplomskog specijalističkog studija Medicinskog fakulteta u Zagrebu.
Dana 29.06.2021. u 18.00 h, na prvoj digitalnoj tribini „ZA ZDRAVO ZDRAVSTVO - Je li kvalitetnije upravljanje rješenje za probleme hrvatskog zdravstva?”, o odgovorima i stavovima podijeljenim kroz ankete te o upravljačkim problemima koji dugi niz godina koče napredak našeg sustava, raspravljatli su panelisti:
- Dražen Jurković, direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske
- Irena Hrstić, ravnateljica Opće bolnice Pula
- Tanja Lupieri, predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara
- Hrvoje Šimović, javne financije Ekonomski fakultet u Zagrebu
- Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata

Moderator: Stjepan Orešković, voditelj poslijediplomskog studija LMHS - Menadžment u zdravstvu.

 

 

_________

Prethodno:

 

Cilj projekta  “Zdravstvena ekonomija je nova ekonomija”, pokrenutog od strane Medicinskog fakulteta u Zagrebu - poslijediplomski specijalistički studijski program “Menadžment u zdravstvu” - LMHS, uz podršku i partnerstvo Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske udruge medicinskih sestara, Udruge za promicanje prava pacijenata te Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske i platforme za trajnu medicinsku edukaciju - eMed.hr, je kreirati prijedloge promjena u sustavu upravljanja na svim razinama zdravstva.

Koncept projekta baziran je na znanstvenoj metodi ispitivanja stručnog mnijenja, nakon čega slijedi analiza prikupljenih odgovora i izrada podloge za raspravu u kojoj će predstavnici medicinske struke, ali i pacijenata, uz ekonomiste i ostale stručnjake iz zdravstvenog sektora, raspravljati o stajalištima iznesenima u anketi.

Prvi korak u aktualizaciji svake od teme projekta, koji će se odvijati u razdoblju lipanj 2021. - rujan 2022, provedba je znanstvene ANKETE: https://www.1ka.si/LMHS.

Dijeljenjem svojih stavova i razmišljanja stručna javnost može se uključiti i pomoći u stvaranju ključnih smjernica za unaprjeđenje zdravstvenog sustava.

*Sudjelovanje je ANONIMNO, a odgovori su od ključne važnosti!

Rezultati ankete biti će podloga panelistima da, na temelju iznesenih stajališta zainteresirane stručne javnosti, počnu izrađivati smjernice za liječenje upravljačkih propusta u zdravstvu.

  • Prva tribina na temu:  “Je li kvalitetnije upravljanje rješenje za probleme Hrvatskog zdravstva” održat će se 29. lipnja 2021., u 18:00 sati, u kojoj će direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, mr. Dražen Jurković, dr. med. spec. javnog zdravstva, sudjelovati kao jedan od panelista.

Sve zainteresirane ujedno pozivamo da se prijave na: https://lmhs.emed.hr/ za ovo događanje te poprate početak stvaranja promjena u zdravstvu.

Više detalja o projektu "Zdravstvena ekonomija je nova ekonomija" možete pronaći: OVDJE.