13.07.2021.

[MiZ] Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava - obnova zdrav. infrastrukture u Zagrebu, KZŽ i ZG županiji“

Dana 12.07.2021. godine, Ministarstvo zdravstva na svojim je mrežnim stranicama objavilo dokument u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije“:

_________

Prethodno:

Dana 19.05.2021. godine, Ministarstvo zdravstva na svojim je mrežnim stranicama objavilo dokument u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije“:

_________

Dana 07.05.2021. godine, Ministarstvo zdravstva na svojim je mrežnim stranicama objavilo dokument u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije“:

_________

Dana 03.05.2021. godine, Ministarstvo zdravstva na svojim je mrežnim stranicama objavilo dokument u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije“:

_________

Dana 05.03.2021. godine, Ministarstvo zdravstva na svojim je mrežnim stranicama objavilo Drugi set pitanja i odgovora u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije“.

_________

Dana 28. siječnja 2021. godine, Ministarstvo zdravstva na svojim je mrežnim stranicama objavilo Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u uporabljivo stanje infrastrukture u području zdravstva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije“, namijenjen za provedbu projekata obnove zdravstvenih ustanova i njihovo financiranje iz bespovratnih financijskih sredstava Fonda solidarnosti Europske unije.

Ovim pozivom želi se zdravstvenim ustanovama pružiti financijska sredstva nužno potrebna za sanaciju štete od potresa, u kojem su uvelike nastradale zdravstvene ustanove na pogođenom području - kliničke bolnice, klinički bolnički centri, bolnice, opće bolnice, klinike, ustanove za palijativnu skrb, ljekarne i druge zdravstvene ustanove. Na raspolaganju više od milijardu kuna isključivo za dionike u sustavu zdravstva.

Svrha Poziva je nadoknada sredstava kroz projekte u području zdravstva za provedene hitne mjere sanacije, izrade dokumentacije za provedbu i sama provedba radova i opremanje, a što podrazumijeva dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima te izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja oštećenih dobara.

Grupe prihvatljivih aktivnosti podijeljene su na 3 segmenta:
Grupa 1.: Hitne mjere sanacije
Grupa 2.: Priprema projektne i tehničke dokumentacije
Grupa 3.: Izvedba radova i opremanje

Radi se o otvorenom pozivu koji je namijenjen svim zdravstvenim ustanovama na prihvatljivom području te o pozivu koji je otvoren do iskorištenja raspoložive financijske alokacije.
Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 1.071.600.000,00 HRK koji je osiguran u Državnom proračunu RH.

Dokumentacija:

_______________________
 
Izvor: Ministarstva zdravstva https://zdravlje.gov.hr/ i www.strukturnifondovi.hr