27.01.2021.

Odluka o posebnoj nagradi radnicima u zdravstvu za pružanje zdrav. skrbi oboljelima od COVID-19

Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske je, temeljem zaključka sa sjednice Stručnog društva domova zdravlja, 26. siječnja 2021. godine, uputila dopis Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje vezan za pojašnjenje provedbe Odluke o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti COVID–19 (NN 136/20).

Dopis se može pogledati OVDJE

________

Prethodno:

* Ministarstvo zdravstva RH dana 13. siječnja 2021. godine uputilo je dopis domovima zdravlja u svezi Odluke o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti COVID–19, koji se može pogledati OVDJE

* Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske uputila je 16. prosinca 2020. godine dopis Ministarstvu zdravstva RH u svezi pojašnjenja i uputa o primjeni Odluke o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti COVID–19, kako bi zdravstvene ustanove Odluku mogle primijeniti na ujednačen način, poštujući njome utvrđena prava radnika.

Dopis se može pogledati OVDJE

Update: Dio javnih medija izvijestio je o navedenom dopisu Udruge kojim se traži pojašnjenje i uputa o primjeni Odluke o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti COVID–19: Nacional, Glas Istre, N1 TV, Vijesti HRT

* Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske  također je 16. prosinca 2020. godine uputila dopis Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje glede problema u provedbi Odluke o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti COVID–19, u dijelu koji se odnosi na osiguranje sredstava za provedbu navedene Odluke.

Dopis se može pogledati OVDJE